Özel Arama

Yazılım Testine Neden İhtiyac Duyulur?

Yazılımler neden test edilir?
Şirketler neden Yazılım testi için eleman alır işe?

Yazılım testi sektorunde çalışan herkes, bunlar ve/veya bunlara benzeyen sorularla devamlı karsılaşırlar. Size çok kısa bir şekilde cevap vermeye çalışayım.

Sunumdan Sonra Ortaya Cıkabilecek Hataların, Pahallı Tamir Maliyetlerini Düşürmek / Azaltmak Için

Yazılım hatalarının tamiri çok ucuz maliyetlerden çok pahallıya hatta bazi durumlarda can kaybına kadar gidebilir. Basit/Kücük yazılım hatalarının büyük bilgisayar sistemlerinin yerle bir olmasına sebep oldugunu anlatan yüzlerce hikaye vardır. Bu sistemlerin çokmesinin bir çok nedeni olmasına ragmen, "yetersiz test" bu nedenlerin en başında gelmektedir. Bu gercek hikayeler, gerektigi kadar test yapılması halinde şirketlerin çok büyük tamir paraları harcamamalarına yardımcı olması icin paylasılmaktadır. Aşagıda bunlardan ucunu okuyacaksınız:

· Pepsi Cola'nın $42 Milyar Dolarlık Hatası

· Cahoot, Abbey Ulusal Bankası Website Hatası

· Kimya Bankası

Sonuç olarak, yukarıda okuduğunuz bütün bu hataları gerekli miktarda Yazılım testi yaparak önleyebilmek mümkündü. Demek ki yazılım testin amacı, pahallı tamir maliyetlerini önlemek veya en aza indirmeye calısmak.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Saglik kurumlarinda kullanilan yazilimlardaki hatalar gercekden de insanin hayatina mal olabilir. Cok iyi test edilmeliler.
Guzel yazi.
Tesekkurler

Unknown dedi ki...

Ahmet beye katiliyorum.

YazılımTestİ.com'a Hoşgeldİnİz!

Bu site şu anda yapım aşamasında olmasına karşın, menüden yazılım testi ile ilgili çeşitleri bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler, uluslararası tanınmış bir sertifika olan ISTQB'ye sahib kalite kontrol uzmaları tarafından yazılmaktadır. Sitemizde ISTQB tarafından geçerli sayılan proses yanı sıra, daha konvensyonel prosesler hakkında da bilgi bulmanız olanağı vardır.

YazılımTesti.com
 

Tolun Ozarslan | Blog | Bira İçer misin? | Yazılım Ortağı | Mutluluk İçin | Taksi Durakları